Leer hoe je de meest fantastische koffiebonenkoekjes maakt! Deze prachtige koekjes zijn in de vorm van echte koffiebonen. Als je van koffiedessert en koekjes houdt, zul je deze koekjes geweldig vinden. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en licht zacht van binnen en smelten in je mond.
Ingrediënten voor 32-36 koffieboon koekjes
1 Espresso
1 Eigeel
85 gram Poedersuiker
75 gram Roomboter (zacht)
125 gram Bloem
15 gram Maizena
15 gram Cacao poeder
1/4 theelepel zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Maak een espresso en zet deze even weg.
3. Klop in een kom de roomboter en poedersuiker door elkaar.
4. Voeg het eigeel toe en meng door elkaar.
5. Giet de espresso erdoor en meng verder.
6. Zeef de bloem, Maizena, cacaopoeder en zout erbij en roer tot een deeg ontstaat.
7. Zet 20 tot 30 minuten in de koelkast.
8. Vorm met je handpalmen kleine ovale vormen en plaats op een bakplaat.
9. Druk met een tandenstoker voorzichtig tot halverwege het koekje.
10. Zet de bakplaat voor 10 minuten in de vriezer of 30 minuten in de koelkast.
11. Bak de koekjes in 12 minuten af en laat ze daarna rustig afkoelen.