Hoe maak je deze heerlijke chocolate coffee koekjes? Dit zijn toppers om te serveren bij jouw koffie van Caffè Duo. Voor je het weet is jouw schaal alweer en en maak je ze opnieuw!
Ingrediënten voor +/- 15 chocolate coffee koekjes:
1 Ei
115 gram ongezouten Roomboter (zacht)
175 gram Bloem
100 gram kristalsuiker
115 gram lichte of donkerbruine Basterdsuiker
25 gram Cacao poeder
8 gram Espressopoeder
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel bakpoeder
1 kopje chocolate chips
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Mix de bloem, espresso, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar en zet weg.
3. Klop in een kom de roomboter en kristalsuiker en basterdsuiker door elkaar.
4. Voeg het ei en vanille extract toe en meng door elkaar.
5. Voeg de droge mix van stap 2 toe en meng verder.
6. Voeg als laatste de chocolate chips toe.
7. Zet 20 tot 30 minuten in de koelkast.
8. Vorm luchtige bolletjes en plaats op een bakplaat.
9. Bak de koekjes in 10 minuten af en laat ze daarna rustig afkoelen.
10. Eet smakelijk